dereici.jpg

KAI Kalkınma Vakıf Bu yıl 960 öğrenciye burs verecek

21 yıl önce kurulan Kars Ardahan Iğdır illerine okul, yurt, kapalı spor salonu yapan geçen yıl 800 öğrenciye burs veren İstanbul Kars Ardahan Iğdır vakfı 2013-1014 eğitim öğretim yılında 960 öğrenciye burs verecek.

Beşiktaş POİNT Otelinde yapılan yemekli toplantıda Eğitimin önemine değinerek duygu dolu bir konuşma yapan, Vakfın Eski başkanı Turan Çelik'in duygulu konuşmasından sonra başlatılan Burs bağışında duyarlı davranan işadamları 960 öğrenciyi burs verecekler.

500 Öğrenci burs alamayacak

Gecede toplanan 960 bursun 600' yakını eski öğrenciye verileceği için 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Vakfa burs başvurusunda bulunan 1100 öğrencinin 500'ü bur alamayacak

Güngör; çocuklarımıza sahip çakmalıyız

Cumhuriyet bayramınızı ve Karsın kurtuluşunu cani gönülden kutlayan KAI Vakfı Başkanı Cihangir Güngör; Cumhuriyetin değerlerine inanmak, sahip çıkmak Karslılarda çok kökü bir gelenektir. Dedi

Başka Cihangir Güngör Gecede şu konuşmayı yaptı; 1918 yılında Cihangirlerden İbrahim Bey önderliğinde Canub-i Garbi Kafkas hükümeti kurulmuştur. Daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyetine katılmıştır. Diyen Güngör konuşmalarını şöyle sürdürdü;  Büyük mücadeleler ile Cumhuriyeti kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diler saygılar sunarım.

Vakfımız 2012-2013 yılında eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam etmiştir. 2012-2013 yılında 800 öğrenciye burs verdik. Biz büyük fedakârlıklar göstererek bugüne kadar hizmet eden vakıf başkanlarına ve burs veren çok değerli hemşerilerimize çok teşekkür ederiz. Verilen değerli hizmeti kelimelerle ifade etmek çok yetersiz kalacaktır. Bizim Kars Ardahan Iğdır Vakfı olarak en büyük amacımız Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde ve fakültelerinde okuyan, yardıma muhtaç öğrencilerimize burs vererek başarılı olmalarını sağlamak ve Türkiye Cumhuriyetine kazandırmaktır. Tekrar Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve Karsımızın kurtuluşunu beraber kutlamak istiyor, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşamasını diyorum.

Korkmaz; Malatyalılar bizden fazla burs veriyorlar Ama bizim kadar okul yapmamışlardır.

Daha sonra Kars Ardahan Iğdır Vakfı kurucu başkanı Prof. Dr. Esfender Korkamaz ise; Her şeyden önce KAI Vakfı yönetim kuruluna ve Başkanına bizi bu gün burada buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Vakfımızın 21. Kuruluş yıl dönümündeyiz. Bu 21 sene içerisinde ki siz değerli hemşerilerimizin yardımlaşması ve dayanışması gerçekten Türkiye'ye örnektir. Dedi.

Esfender Hoca vakfı överek, konuşmalarına söyle devam etti; Malatya Vakfı bizden daha çok burs veriyor ama okul yapmamıştır. KAI Vakfı burs vermemin yanında eğitime destek amaçlı kız yurtları, okullar, spor kompleksleri yapmıştır. Dedi.

Aytemiz; Sizinle bir arada olmaktan çok mutluyum

Gecenin en duygulu ve anlamlı konuşmasını yapan Kars Ardahan Iğdır'a ve Vakfa gönül vermiş, geldiği toprakları unutmamış, her zaman hatırlamış, halk adamı, dayanışmanın örneği bir süredir rahatsızlık geçiren ve yoğun bakımda kalan iş adamı İsmail Aytemiz oldu. İsmail Aytemiz şu sözleri sarf etti; Bugün bu önemli günde ve benimde sağlığıma kavuştuğum bu güzel günlerde tekrar sizinle birlikte olmanın gurunu yaşıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. Yılı ve Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak ve dayanışmayı, yardımlaşmayı daha da geliştirmek büyük bir vefa duygusudur. 1992 yılında kurulan ve eğitimin gelişmesi, büyümesi için bu güne kadar büyük hizmetler veren vakfımızın kadirşinaslığını unutmak mümkün değildir. Bu gün bana özel bir plaket verildi. Vakıf yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bir oluşumu kurmak kolay ama yaşatmak çok zordur. Hep birlikte bu zorlukları başarmalıyız.

Öğüt;  Hepsi bir bütünün parçalarıdır

Bugün Duygulu bir günümüz Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü ve Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yılını kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt; Bir daha savaşların olmamasını diledi.

Vakfın çok önemli hizmetler verdiğini dile getiren Ensar Öğüt, ben çok sayada burs veriyorum ama KAI' vakfına 10 burs vereceğini taht etti.

Gecenin sonunda burs verenlere birer plaket verildi

Halk Müzik sanatçısı Metin Güngör'ün türkülerle süslediği gecede, sahne alan Ozan Mürsel Sinan Kürtçe, Azerice, Terekeme ve yerlice söylediği türkülerle birlik mesajı verdi. Dana sonra sahne alan Hazar Kafkas dans gurubunun birbirinden güzel oyunları adeta konukların nefesini kesti.

İsmail Küpeli-Oğuzhan Sarıçayır/İstanbul/Siyasal Birikim